Help Her International

Klik hier als de podcast niet zichtbaar is. Open PodcastIk zit in het restaurant van de nieuwe energie van stichting de Binnenvest in Leiden.Een pracht van een gebouw. In het gebouw is de inloop/ nachtopvang voor daklozenondergebracht, vergaderzalen en allerlei jonge ondernemers zitten er. Dereceptioniste verstaat de kunst om ons warm te ontvangen en op een humorvollemanier.Ik krijg een heerlijk latte machiato. De groep wordt drie kwartier

Bekijken

Na wat omzwervingen is de Zeeuw, Bauke uiteindelijk als veldwerker in Utrecht terecht gekomen. Achteraf niet verwonderlijk als je de podcast beluisterd hebt. Een man die een goede energie om zich heen heeft. Een man waarbij je alleen al door zijn stem rustig wordt. Een man die van de binnenstad en de singels is gaan houden. Hij is niet bevreesd om op de groep die aan de middelen zit af te

Bekijken

Help Her International

Help Her International is een non-profitorganisatie met een missie om hulp te bieden aan kwetsbare meiden en vrouwen tussen de leeftijd van 6-45 jaar, die sociale bescherming en hulp nodig hebben om zichzelf te kunnen verzorgen. 

In Oeganda zijn er veel uitdagingen waarmee meiden en vrouwen te maken krijgen zoals kansenongelijkheid veroorzaakt door sociaaleconomische, civiele en politieke factoren.

Help Her International is er om deze vrouwen te ondersteunen die dit nodig hebben om een beter leven op de bouwen met meer kansen.

Het Life Again-Project

Initiatiefnemers Grace & James van Help Her International hebben zelf altijd een achtertuin in Oeganda gehad om eten te verbouwen en hadden zo toegang tot gezonde voeding.

Er zijn echter veel kwetsbare vrouwen die geen toegang hebben tot gezonde voeding, zoals alleenstaande vrouwen, weduwen, vrouwen met een beperking, vrouwen met HIV/aids en slachtoffers van huiselijk geweld. Zij hebben vaak geen inkomen. 

Met het Life Again-Project helpen James & Grace vanuit Oeganda samen met Harry & Lisette vanuit Nederland om 100 vrouwen die in armoede leven te helpen met het opzetten van een moestuin, om zo zichzelf in levensonderhoud te kunnen voorzien, maar ook als een bron van inkomsten. 

Door donaties kunnen wij deze vrouwen voorzien van zaden, gieters, sproeiers en trainingshandleidingen om hen te begeleiden.

Momenteel hebben 100 vrouwen de opleiding genoten die hun kennis op hun plaats delen met andere vrouwen, waardoor het doel een stuk groter bereik krijgt!

Help her International te blijven steunen?

Download het e-book

Life Again: een tuintje in mijn hart voor Uganda.

>