Na wat omzwervingen is de Zeeuw, Bauke uiteindelijk als veldwerker in Utrecht terecht gekomen. Achteraf niet verwonderlijk als je de podcast beluisterd hebt. Een man die een goede energie om zich heen heeft. Een man waarbij je alleen al door zijn stem rustig wordt. Een man die van de binnenstad en de singels is gaan houden. Hij is niet bevreesd om op de groep die aan de middelen zit af te stappen, omdat hij weet wat hij niet moet doen. Bauke loopt zijn eigen pad en heeft een duidelijk visie op de groep die van hot naar her wordt verbannen. Hij zegt: faciliteer ze nu. Ze missen bij wijze van spreken een ‘kroeg’. 

Alles is weggesaneerd. Geef mij een Spinoza en men zal verbijsterd staan over het effect, want je moet ze naar binnentrekken, want dan pas kan je wat.

Hij is officieel met pensioen gegaan en eigenlijk ook weer niet. Freewheelt nog een paar maanden door, door er gewoon ‘erop’ af te gaan. Ondertussen is hij al jarenlang beheerder van Pitstop van het leger des Heils. Een profcarrière bij Heerenveen zat erbij Bauke niet in. De krant haalde hij wel.  De liefde voor de sport is gebleven. Deze taaie rakker heeft voor driekwart zigeunerbloed in zijn lichaam. Het heeft hem overal in de wereld gebracht en uiteindelijk heeft hij op latere leeftijd zijn bestemming in zijn statsie gevonden. Bauke is zo’n parel die met zijn poten in de klei staat.  

Bauke omschrijft het mooi. ‘Harry de straat zit in me en gaat er nooit meer uit’. 

Utrecht’,  werkgever, koester deze mensen!

About the author 

HarryGras

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>