Training

TRAININGEN & WORKSHOPSDe (team)trainingen zijn divers van aard en volledig gericht op de wens van de teams. De trainingen worden soms gegeven samen met mijn maat Rokus Loopik of alleen. We maken daarbij gebruik van ervaringsdeskundigen en / of als extra motivator een muzikant. Onderstaande trainingen kunnen met teams worden gevolgd. Wil je een training alleen volgen, neem contact op.De-escalerend werkenSamen met specialist Joep Krah (Holding trainer fysieke escalatie beheersing)

Bekijken
TRAININGEN & WORKSHOPS
De (team)trainingen zijn divers van aard en volledig gericht op de wens van de teams. De trainingen worden soms gegeven samen met mijn maat Rokus Loopik of alleen. We maken daarbij gebruik van ervaringsdeskundigen en / of als extra motivator een muzikant. Onderstaande trainingen kunnen met teams worden gevolgd. Wil je een training alleen volgen, neem contact op.

De-escalerend werken

Samen met specialist Joep Krah (Holding trainer fysieke escalatie beheersing) geven we de training de escalerend werken. Zowel de theorie als de fysieke oefeningen komen aan bod. De kracht van praktijk en theorie gecombineerd met teambuilding maakt deze training uniek in zijn vorm en kan op elke instelling en hun visie worden aangepast.

Wat Is Holding?

Wij maken ons sterk voor een zelfkritische houding van alle professionals en teams. Elke fysieke ingreep vraagt om zelfreflectie van betrokkenen vanuit een lerende houding; wat kunnen we de volgende keer doen om dit te voorkomen?

De technieken zijn pijnprikkel vrij en schaalbaar in de intensiteit, in het streven altijd naar zelfregie van de cliënt, wordt steeds gezocht naar manieren om de intensiteit van de ingreep te verminderen. Ook tijdens het fysiek ingrijpen blijft het zoeken naar uitwegen uit de escalatie, dit is vooral de rol van de taakcoördinator die steeds op zoek is naar de mogelijkheden van de cliënt om opnieuw zelfcontrole te nemen.

Veilig Fysiek ingrijpen is daarnaast een vaardigheid die veel training en oefening vraagt.

Thema’s die aan bod komen zijn:

– gastvrijheid
– agressie
– territorium
– angst
– communicatie
– omgaan met conflicten
– kernkwaliteiten en agressie

Herstelondersteunend

Herstelondersteund werken is gewoon weer normaal doen. Het woord normaal bestaat. Het is zich nuttig maken in werk/dagbesteding of vrijwilligerswerk in huishoudelijke taken het ondersteunen van gezinsleden, familie en vrienden. Plichtsgetrouw zijn en aandacht naar buiten gericht op wat je kan bijdragen aan de gemeenschap i.p.v. wat je kan binnenhalen voor jezelf.

De hersteltraining gaat over hoop en optimisme, eigen regie en eigen verhaal, empowerment en benutte van de ervaringskennis van de mens.

In de training wordt aandacht gegeven hoe je een herstelondersteuner kan worden. Een leerproces naar een andere manier van kijken en van doen en waar het echte gesprek en relatie wordt aangegaan. Zie ook Lister, Fit lister en Mind.

Bemoeizorg

Harry is docent en geeft trainingen in de bemoeizorg/ (f)ACT teams en Forensische (F)ACT teams, is mede oprichter van de post HBO opleiding bemoeizorg van de RINO te Utrecht. Daarnaast geeft hij al jarenlang les op de SPV opleiding van Hogeschool Utrecht.

‘De opleiding zonder bemoeizorg, en bemoeizorg zonder Harry Gras,

Is als eeuwig blijven te studeren, in een veel te saaie klas.”
Stef de Groot, student Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige 2018.
Zie ook: Rinogroep – opleiding Post-hbo opleiding Bemoeizorg.

Motiverende gespreksvoering

Harry is trainer in motiverende gespreksvoering en socratisch motiveren.

Een uitdagende, humorvolle en speelse training. Waarbij het doen de beste manier van denken is. Samen met ervaringswerkers, acteur en eigen casuïstiek gaan we aan de slag om te gaan oefenen in plaats van te gaan kletsen.

Leap training. Listen – emphazize- agreement- partner.

Een training zowel online als on the spot voor familieleden, hulpverleners, cliënten. Doel : hoe help je iemand met psychiatrische beperking behandeling te accepteren. (I am not sick, I don’t need help,., Xavier Amador).
Een greep uit de trainingen die ik heb gegeven aan de verschillende organisaties. 
 


Abrona, Lister, Altrecht, Lentis, Hand in Hand ( Belgie) Reinier van Arkel, Rivierduinen. Mobile team Leuven ( Belgie) Mobilie teams Gent. Gemeente Luik, Campus Roeselare ( Belgie) GGd Gelderland, Interventieteam Gelderland, Breburg, GGNET Apeldoorn, Trajectum, Via Trimbos, Montenegro, Croatia, Moldavië. Samusocial Boekarest ( Roemenië), Jeugd act Fivoor, forensisch act Amsterdam, Leger des Heils, Forensisch fact Reinuer van Arkel, Binnenvest, Stichting onder een dak ( STOED) GGd hart voor Brabant, Arrestantenbewakers, Rotterdam, Bemoeizorg team Amersfoort, Noorwegen, Trimbosinstituut, New York, Catharijne huis Utrecht. Zelfregiecentrum Weert en Venlo Enz.
>