Kantelcast

Klik hier als de podcast niet zichtbaar is. Open PodcastIk zit in het restaurant van de nieuwe energie van stichting de Binnenvest in Leiden.Een pracht van een gebouw. In het gebouw is de inloop/ nachtopvang voor daklozenondergebracht, vergaderzalen en allerlei jonge ondernemers zitten er. Dereceptioniste verstaat de kunst om ons warm te ontvangen en op een humorvollemanier.Ik krijg een heerlijk latte machiato. De groep wordt drie kwartier

Bekijken

Na wat omzwervingen is de Zeeuw, Bauke uiteindelijk als veldwerker in Utrecht terecht gekomen. Achteraf niet verwonderlijk als je de podcast beluisterd hebt. Een man die een goede energie om zich heen heeft. Een man waarbij je alleen al door zijn stem rustig wordt. Een man die van de binnenstad en de singels is gaan houden. Hij is niet bevreesd om op de groep die aan de middelen zit af te

Bekijken

Kun je een Kantelmoment in jouw leven benoemen? Wat deed jou besluiten om het roer om te gooien?

Wat heb je er van geleerd? Wat zouden anderen daarvan kunnen leren?

Frans Izeboud is 68 jaar en in transitie naar zijn pensioen. Hij werkt nu 51 jaar in de zorg en investeert in mensen. Hij is dankbaar voor het leven en de kantelpunten die op zijn pad zijn gekomen. De kantelpunten in zijn leven zijn levenslessen voor hem. Zijn geloof sterkt hem in de weg naar zijn doel. Hij zegt, "Het kan toch niet zo kan zijn, dat ik hier op mijn luie stoel zit, kijkend naar buiten en wetende dat er alleen al in Utrecht 2000 dak en thuisloze mensen zijn." Hij weet het dan ook zeker dat met dit gegeven God hem gelijk terugstuurt.
Harry Gras in gesprek met Frans. Frans had een andere Harry in gedachten toen hij Harry belde. Er ontspon zich een lang gesprek, dat uiteindelijk uitmondde in een nieuwe, bijzondere aflevering van de Kantelcast.
#dekantelcast #harrygras #fransizeboud #rokusloopik #overkantelmomenten #keymoments #god #andriesbaart #presentie #izeboudzorg #joachimchallem #losdos

Mensen die met ons meegaan op een studiereis aka Gras/Loopik Learning Experience naar Roemenië beseffen vaak dat er weinig te klagen valt als ze weer op Nederlandse bodem terugkeren. Dat is natuurlijk betrekkelijk, want er valt best wat te klagen. Evengoed, het is een mooie bijvangst van zo'n studiereis. Het zet aan tot contemplatie, herbezinning en zeker niet alleen over hoe de hulpverlening in zo'n bijzonder land georganiseerd is. Je ontkomt er niet aan om je eigen leven en werk ook langs een meetlat te leggen.
We zijn de tel kwijtgeraakt, sprekende over het aantal reizen dat we sinds 2004 gemaakt hebben. Harry Doef, directeur van het Leger des Heils in Amsterdam, vertelde ons dat de reizen een epische status hebben gekregen. Dat is een prachtig compliment. Daarom gaan we er mee door. Binnenkort naar drie Amerikaanse steden, in oktober doen we zeker 5 Noorse steden aan en met een op zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gaan we aan het einde van dit jaar weer naar Roemenië en Moldavië.
Inschrijven kan heel gewoon via rokus@icloud.com of harry.gras@icloud.com.
“Once the travel bug bites there is no known antidote, and I know that I shall be happily infected until the end of my life” (Michael Palin)
#grasloopiklearningexperience #harrygras #rokusloopik #boekarest #roemenie #moldavie

>